31/08/2021. Pau Rausell

Francesco Molinari, expert independent i consultor, ha sigut contractat com “project manager” per al Projecte MESOC per part de Econcult. Amb Francesco Molinari la unitat d’investigació manté projectes de col·laboració que es remunten a fa ja quasi una dècada. El primer projecte en el qual es va establir contacte va ser en CREATIVEMED desenvolupat a partir de 2013. A partir de llavors els contactes i les coincidències han sigut constants, participant en els projectes com DESIGNSCAPES o MESOC.

Francesco Molinari, investigador i gestor de projectes independent que ha treballat per a diverses organitzacions públiques i privades d’Europa, incloent clients de Bèlgica, Xipre, Grècia, Israel, Itàlia, Portugal, Eslovènia i el Regne Unit. Al llarg de la seua carrera ha participat en la coordinació (o en la participació) d’uns vint projectes d’I+D i innovació relacionats amb les TIC a nivell europeu, nacional i regional, molts d’ells sobre temes de participació i administració electrònica, però també de cultura i polítiques orientades als sectors culturals i creatius. Per a la Comissió Europea, entre altres, va redactar en 2008 un estudi per a l’avaluació de l’enfocament dels Living Labs en l’escenari de la innovació i la Internet del Futur de la UE. Ha realitzat consultories per a diverses regions italianes (Piemont, Apulia, Vall d’Aosta, Vèneto) en temes relacionats amb la creació i gestió de *Living *Labs. Per al Ministeri de Desenvolupament Econòmic italià, Departament de Política de Cohesió, va dirigir en 2010-2012 un Grup de Treball Sigut-Regió dirigit a l’establiment de PCP (Pre Commercial Procurement) en la pràctica de l’administració pública.

Amb la incorporació de Francesco Molinari a l’equip de Econcult, es dona una pas més en el procés de transnacionalización de l’equip d’investigació, que en l’actualitat compta amb 4 investigadors de nacionalitats estrangeres diverses.

La contractació de Francesco Molinari suposa un esglaó més en el procés d'internacionalització de la Unitat d'Investigació Econcult